Kalatoitude retseptid

LIHTSALT VALMIV LUKSUSLIK ROOG | Krevetitäidisega kalarullid  

Pille Enden, 16. september 2021 07:36

Lihtsalt valmiv luksuslik roog sobib nii argi-kui peolauale. Rulle on mugav teha väikeste kalade näiteks ahvenafileedest, aga sobivad ka paar suuremat fileed nagu siia- või kohafileed. Need saab peale küpsemist juppideks lõigata. Täidisesse passivad nii hiid- kui väiksemat mõõtu krevetid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
150 g Krevetid
0.5 tl Sool
3 spl Paksem majonees
1 tl Worcesteri kaste
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Sibul
0.25 tl Cayenne`i pipar
0.5 tl Jahvatatud paprika
600 g Valge kala filee
2 spl Või + vormi määrimiseks
1 dl Parmesani laastud
1 tk Sidrun

Valmistamine

1. Lahusta 0,5 tl soola kausis külmas vees, pane sinna krevetid ja lase 15 minutit maitsestuda. Kurna ja kuivata majapidamispaberiga.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki krevetid, sega majoneesi, Worcesteri kastme, hakitud küüslaugu ja sibulaga. Maitsesta cayenne`i pipra ja paprikaga.

3. Eemalda kalafileedest hoolikalt luud, laota lauale, määri peale täidis ja keera rulli. Kinnita rullid tikuga.

4. Pane kalarullid võiga määritud ahjuvormi. Pane rullidele peale laastudeks lõigatud või ja puista parmesanilaaste. Küpseta 20-25 minutit kuni kala on küps.

Serveeri sidrunisektoritega ja tõsta peale vormi põhja tekkinud kaste. 

Samal teemal

29.06.2021
ARGINE SUVINE KALAPÄEV | Panniroog lõhe, lillkapsa ja riisiga
22.06.2021
SUVINE KALAPÄEV! Kalavorm ubade ja kukeseentega
08.06.2021
KALAPÄEV GRILLIL | Peekonisse keeratud tursakebabid
03.05.2021
HÕRK KALAPÄEV | Krevetid kooreses kastmes