Lihatoidu retseptid
4. oktoober 2021, 07:44

KOGUPERE AHJUROOG: kartuli-lihapallivorm

Üks tõhus kogupere ahjuroog sisaldab nii liha, kartuleid kui juustust kaste, niiet juurde on vaja valmistada vaid värsket salatit. Hästi sobivad lisandiks ka marineeritud või hapukurgid.

Koostisosad
2 tk Saiaviil
4 tk Suur kartul
600 g Veisehakkliha
Hakitud petersell
1 tk Sibul
1 spl Hapukoor
1 tl Jahvatatud paprika
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks
Või vormi määrimiseks
JUUSTUKASTE
50 g Või
1 spl Nisujahu
4 dl Piim
1 spl Tomatipasta
100 g Riivitud juust
Riivitud muskaatpähkel

Valmistamine

1. Eemalda saiaviiludel koorik. Kalla saiale nii palju vett, et see on kaetud ja leota hästi pehmeks. Koori kartulid ja keeda soolakas vees pehmemaks, umbes 10 minutit. Lase jahtuda ja lõika 3-5 mm paksusteks viiludeks. 2. Kalla saialeotusvesi ära Sega hakkliha hulka, lisa hakitud petersell, riivitud sibul, hapukoor ja paprika ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist umbes 16 palli. Pruunista pannil õlis.

Määri ahjuvorm võiga. Pane kartulid ja lihapallid vormi nii, et kartuliviilud ääristavad vormi ja on lihapallide vahel.

3. Sulata või kastrulis, puista sellesse jahu ja kuumuta segades kuldpruuniks. Lisa segades hulka külm piim ja tomatipasta. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Sega hulka pool riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga ning vala vormi. Puista ülejäänud juust peale. Küpseta 160-kraadises ahjus 40-45 minutit.