Suvikõrvitsa-tomatisalat

Foto: Ragne Värk
Hoidised
18. september 2021, 07:00

NÄDALA HOIDIS | Vanakooli suvikõrvitsa-tomatisalat

Vanakooli stiilis köögiviljasalatit on hea serveerida erinevate liharoogade kõrvale.

  • Kogus: 3–4 purgikest

  • Valmistamisaeg: 1 tund

  • 500 g sibulat

  • 500 g suvikõrvitsat

  • 500 g paprikat

  • 500 g tomateid

  • 5 küüslauguküünt

  • 2 dl toiduõli

  • 1 sl soola

  • 100 g suhkrut

  • 2 sl äädikat (30%)

Tükelda köögiviljad (tomateid ära koori). Kuumuta potis õli ja kuumuta selles sibulat mõni minut. Seejärel lisa ülejäänud köögiviljad (ka küüslauk) ning sool ja suhkur. Lase keema tõusta. Kuumuta madalal temperatuuril umbes pool tundi. Köögiviljad peavad olema pehmed, aga mitte ülemäära pudruks läinud. Sega juurde äädikas. Kuumuta veel minutijagu. Maitsesta lõplikult. Tõsta valminud salat kohe eelnevalt ettevalmistatud purkidesse.