Taimetoidu retseptid
28. oktoober 2021, 07:47

LOHUTUSROOG! Kreemine tomatipasta sidruni ja burrata juustuga

Tomatihooaja kiirtoit, lohutusroog, toidunauding – kõik koos ühes potis! Koorene tomatikaste saab maitset küüslaugust ja sidrunikoorest ja on mõistagi parim hooajal kohalikes aedades küpsenud tomatitest. Muul ajal võid tomateid enne kastmesse lisamist paarkümmend minutit ahjus “küpsetada”. Kui leiad kauplusest üliõrna ja -maitsva burrata juustu, siis kasuta just seda, et roog saaks võimalikult kreemine. Mozzarella olgu järgmine valik. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Küüslauguküüs
400 g Tomat
2 spl Õli
2 spl Tomatipüree
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Suhkur
0.5 tl Tšillihelbed
0.5 tl Sool
300 g Lintnuudlid (linguine)
1 tk Burrata juust (100 g)
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine

1. Puhasta küüslaugud ja haki peeneks. Tükelda tomatid suuremateks tükkideks. Prae küüslauku poti põhjas kuumas õlis minuti jagu, lisa tükeldatud tomatid ja tomatipüree ning hauta madalal tulel 15 minutit. Tambi pudrunuiaga pehmed tomatitükid katki. Lisa vahukoor, riivitud sidrunikoor, suhkur, tšillihelbed ja sool. Keeda 5 minutit.

2. Vahepeal pane ka nuudlid keema ning keeda vastavalt juhendile pakil soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala keeduvesi ära, kuid hoia alles umbes 1 dl.

3. Vala tomati-sidrunikaste potti lintnuudlitele ja sega läbi (kui vaja, lisa veidi pastakeeduvett) ja kuumuta segades veel 1–2 minutit. Jaga portsjoniteks ja tõsta igale veerand burrata juustupallist. Kõige peale jahvata head musta pipart ja kui soovid, siis riivi ka veidi sidrunikoort.