Toiduuudised

SEENED: „Pähklise maitsega vääveltorik meenutab süües natuke kanaliha.“ 

Kersti Eero, 10. september 2021 22:25
Taldrikule on jõudnud Evari selle sügise lemmik - vääveltorik.Foto: Vida Press

„Ei maksa arvata, et seened sisaldavad ainult vett, tegelikult on neis palju vitamiine. Mõni aeg tagasi uurisin Jaapani seente kohta, neis on ikka imevitamiinine,“ ütleb Kosmonautika puhkekeskuse peakokk Evari Tšetšin.

Tavaliselt kasutab ta siiski kukeseeni, puravikke, riisikaid jt kohalikke seeni ning rõõmustab, et töökoht on seenerikkas kandis. „Hiljuti avastasin enda jaoks puuseened, täpsemalt vääveltoriku. Aga ta ei tohi olla üle kasvanud! Paned nagu kukeseene kohe pannile ja praed ära. Pärast praadimist võid ka sidruniga marineerida. Hästi pähklise maitsega vääveltorik ongi hetkel minu lemmikseen, süües meenutab ta natuke kanaliha,“ tõdeb Evari Tšetšin, et vääveltorik oleks taimetoitlastel ideaalne lihaasendus.

Edasi lugemiseks: