Mahlased metsaseene-hakkliha pihvid

Foto: Evelin Ilves
Evelin Ilves 12. september 2021 07:34

Seeneaeg on täies hoos! Jagan teiega täna enda leiutatud retsepti, kuidas seentega lihaseid kotlette maitsvamaks ning ka tervislikumaks saab tuunida. Sobivad ideaalselt pearoaks või ka võileiva vahele. Sünnivad süüa nii kuumalt kui külmalt.

Vaja läheb:

  • 500 g head hakkliha (lihaveis, uluk, lammas või mis meeldib)

  • 250 g metsaseeni või pruune šampinjone, peeneks hakitud

  • 2 mugulsibulat, hakitud

  • 4–5 küünt küüslauku, hakitud

  • 3 muna

  • 30 g peedihelbeid

  • 125 g hapukoort 30%

  • 10 g jahimehe maitseainet (kadakamarjade, pipra ja ürtidega)

  • 20 g meresoola

  • näpuotsaga suhkrut

  • praadimiseks rapsiõli või selitatud võid ja paneerimiseks kama.

Tee nii:

  • Sega kotletitainas kokku. Võimalusel lase külmikus pool tunnikest maitsestuda ja taheneda.

  • Veereta peopesade vahel paraja suurusega pätsikesed, rulli nad igalt poolt kamaga kokku ning prae kuumas rasvas keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõnusalt pruuniks.

  • Serveeri värske salati ja köögiviljadega või valmista tore võiku. Naudi päris toitu – kõht ei küsi mitu tundi mitte midagi!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin