Lihatoidu retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Seeneaeg on täies hoos! Mahlased metsaseene-hakkliha pihvid 

Evelin Ilves, 12. september 2021 07:34

Mahlased metsaseene-hakkliha pihvid

Foto: Evelin Ilves

Seeneaeg on täies hoos! Jagan teiega täna enda leiutatud retsepti, kuidas seentega lihaseid kotlette maitsvamaks ning ka tervislikumaks saab tuunida. Sobivad ideaalselt pearoaks või ka võileiva vahele. Sünnivad süüa nii kuumalt kui külmalt.

Vaja läheb:

  • 500 g head hakkliha (lihaveis, uluk, lammas või mis meeldib)

  • 250 g metsaseeni või pruune šampinjone, peeneks hakitud

  • 2 mugulsibulat, hakitud

  • 4–5 küünt küüslauku, hakitud

  • 3 muna

  • 30 g peedihelbeid

  • 125 g hapukoort 30%

  • 10 g jahimehe maitseainet (kadakamarjade, pipra ja ürtidega)

  • 20 g meresoola

  • näpuotsaga suhkrut

  • praadimiseks rapsiõli või selitatud võid ja paneerimiseks kama.

Tee nii:

  • Sega kotletitainas kokku. Võimalusel lase külmikus pool tunnikest maitsestuda ja taheneda.

  • Veereta peopesade vahel paraja suurusega pätsikesed, rulli nad igalt poolt kamaga kokku ning prae kuumas rasvas keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõnusalt pruuniks.

  • Serveeri värske salati ja köögiviljadega või valmista tore võiku. Naudi päris toitu – kõht ei küsi mitu tundi mitte midagi!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Samal teemal

10.09.2021
EVELIN ILVES | Kuidas näksimise kaudu insuliiniga mängimine meie kaalu salamahti ülespoole kerib
05.09.2021
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Aprikoosikook kreeka pähklitega
29.08.2021
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Suvikõrvitsa röstikesed roheliste ubadega
20.08.2021
EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Maalähedane šokolaadi-martsipani-marja tort Eesti pidupäevaks