Lihatoidu retseptid
27. september 2021, 09:34

VANA KLASSIK UUES KUUES | Pikkpoiss aasiapäraselt

Aasiapäraseks tuunitud pikkpoiss maitseb nii hästi, et tõenäoliselt saab sellest korduv külaline sinu argitoitude nimekirjas. Pastinaagi asemel võid kasutada ka juursellerit ja kui suureteralist pankot poest ei leia, kasuta riivsaia. Küll aga pole millegagi asendada soolast ja tugeva aroomiga kalakastet, mis koos ingveriga annabki pikkpoisile eriomase maitse. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Porgand
1 tk Pastinaak
500 g Kodune hakkliha
1 dl Panko
1 tk Muna
4 cm Ingverijupp, peeneks hakitud
1 spl Kalakaste
0.5 tl Tšillihelbed
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
Õli praadimiseks
PEALE
2 spl Magus tšillikaste
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Kalakaste

Valmistamine

1. Koori ja riivi jämeda riiviga porgand ja pastinaak. Sega kokku kõik tainaained ja vormi tainast piklik päts. Aja pannil õli kuumaks ja prae pikkpoiss mõlemalt küljelt kenasti pruunikaks.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Tõsta pikkpoiss küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi või -plaadile ja küpseta 20 minutit.

3. Vahepeal sega kokku kastmeained. Võta pikkpoiss ahjust välja, tõsta lusikaga kastet peale ja küpseta veel umbes 20 minutit. Lase pärast ahjust välja võtmist veidi tõmmata ning serveeri siis koos ülejäänud kastme ja riisi või nuudlitega.