Tiina Lebane 30. september 2021 07:45
Köögiviljad ja kala aitavad välja argiõhtul, kui pere kannatamatult süüa ootab. Koort lisa nii palju, kui vedelat kastet soovid. Kes kalorite lugemisest huvitatud pole, võib kallata kastmesse suisa vahukoort. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Kartul
1 tk Brokoli
500 g Lõhefilee
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
2 spl Nisujahu
Õli praadimiseks
1 dl Köögikoor 20%
1 spl Sinep
1 spl Maisitärklis
Värske till

Valmistamine

1. Pese ja koori kartulid ning lõika suuremateks tükkideks. Jaga brokoli õisikuteks. Lõika lõhefilee suupärasteks tükkideks, pigista peale sidrunimahla ja maitsesta soola-pipraga. Veereta lõhetükke jahus.

2. Kuumuta pannil õli ja prae lõhetükke umbes 5 minutit. Ära pane kõiki korraga pannile, vaid 2-3 osa kaupa. Tõsta kala pannilt ära. Lisa õli ja prae kartulid jumekaks, maitsesta soola ja pipraga. Vala pannile 3 dl vett ja lase keema tõusta. Hauta kartuleid umbes 8 minutit, lisa brokoliõisikud ja hauta veel 2–3 minutit.

3. Lisa koor ja sinep, sega läbi ja puista peale maisitärklist. Sega uuesti ja kui vaja, lisa soola ja pipart. Keera kuumus maha, tõsta kalatükid köögiviljadele ja lase roal kaane all mõni minut tõmmata. Puista peale värsket tilli ja söö kohe.