Küpsetised
17. september 2021, 09:38

NÄDALA KOOK | Väga lihtne õunakook, mida lihtsalt peab tegema (3)

Sest see lihtsalt sulab suus! Võis hautatud õunad sulavad küpsedes otsekui osaks tainast ja tänu sellele on kook võrratult mahlane. Kook on kõige parem siis, kui lased sellel korralikult maha jahtuda, tõstad külmkappi ja võimaluse korral hoiad temast sööjad eemale lausa järgmise päevani. Natuke pehmet vahukoort või läbi klopitud maitsestamata jogurtit teevad koogiampsu täiuslikuks.

Koostisosad
500 g õunu
125 g võid
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 suurt muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine

12 tk

1. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Koori õunad, poolita, eemalda seemnekojad. Lõika õunad umbes 1 cm viiludeks.

2. Sulata poti põhjas või ja tõsta 1 dl kõrvale. Vala õunaviilud potti ja hauta madalal kuumusel 7–10 minutit, kuni need veidi pehmenevad. Jälgi, et õunad liiga pehmeks ei haudu, muidu on neid raske tainasse segada.

3. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad ja suhkrud tugevaks heledaks vahuks (4–5 minutit).

4. Lisa kuivained ja kõrvale tõstetud sulavõi munavahule ja sega läbi. Lõpuks lisa ka hautatud õunad koos vedelikuga, sega läbi ja vala tainas vormi. Küpseta 180kraadise ahju alumises kolmandikus umbes 45 minutit.

5. Lase enne söömist paar tundi jahtuda või tõsta lausa järgmise päevani külmkappi tahenema. Puista peale tuhksuhkrut ja kui soovid, siis maiusta koos vahukoore- või jogurtimütsiga