Tiina Lebane 5. oktoober 2021 09:27
Kaalikas teeb kuklid mahlaseks ja maitserohkeks. Kogus on päris suur, aga kui tainategu kord juba ette võtta, siis parem rohkem kui vähem. Pealegi saad järelejäänud pätsid kasvõi sügavkülma panna, hiljem fooliumisse mähituna ahjus üles soojendada – ja jälle otsekui värskeid süüa.

Koostisosad
4 dl Käesoe vesi
50 g Pärm
6 dl Riivitud kaalikas
2 tl Sool
2 tl Suhkur
2 dl Kaerahelbed
1 dl Nisu- või rukkikliid
1 dl Päevalilleseemned + natuke pealepuistamiseks
0.5 dl Õli
8 dl Nisujahu

Valmistamine

umbes 20 tk

1. Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa riivitud kaalikas, sool, suhkur, kaerahelbed, kliid, päevalilleseemned ja õli ning sega läbi. Lisa umbes pool jahukogusest, sega läbi ja sõtku seejärel hulka ülejäänud jahu. Lase tainal soojas kohas vähemalt 30 minutit kerkida.

2. Sõtku kerkinud tainas läbi ja vormi umbes 20 pallikest. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale natuke päevalilleseemneid ja lase räti all veel 10–15 minutit kerkida. Pihusta pätsidele veidi vett ja küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit.