Kalatoitude retseptid

KALAPÄEV | Lõhesalat mustjuure ja kalamarjakastmega 

Tiina Lebane, 23. september 2021 07:17
Mustjuur on oma nime väärt – tegu ongi pika musta juurega, mida müüakse mullasena, et vilja piimjas sisu õhu käes mustaks ei muutuks. Pese ja koori mustjuurt jooksva vee all, seejärel riivi kiirelt ja sega läbi rohke sidrunimahlaga. Nii jääb magusapoolse, kergelt pähklimaitselise juurika värv heledaks. Lisaks hapukat õuna, värsket kurki ja soolakat lõhet ning koos kalamarja-hapukoorekastmega saab lihtsast salatist lausa luksuslik eine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Õrnsoolalõhe
3 tk Lühike kurk
1 tk Suur õun
1 tk Värsklet pressitud sidrunimahl
1 tk Mustjuur
Värske till
KALAMARJAKASTE
1 dl Hapukoor
100 g Kalamari

Valmistamine

1. Esmalt sega kokku kalamarjakaste, tõsta ootele.

2. Valmista ette salatiained. Lõika lõhe õhukesteks viiludeks. Viiluta kurgid õhukeselt juurviljakoorija või mandoliinlõikuriga. Lõika õuna õhukesteks sektoriteks (pehme koorega koduaia õuna pole vaja koorida) ja piserda peale veidi sidrunimahla. Koori mustjuur külma vee all, riivi jämedalt ja pigista peale rohkelt sidrunimahla. Haki till.

3. Jaga kõik salatiained taldrikutele ning tõsta peale kalamarjakastet ja värsket tilli.