Toiduuudised

NÄDALA HOIDIS | Krehvtine tšillimarmelaad 

Ragne Värk, 11. september 2021 11:00

Tšillimarmelaad

Foto: Ragne Värk

Tšillisõbrad, rõõmustage! See hoidis üllatab ka kõige tulisema maitseelamuse otsijaid! Ülivürtsikat hoidist on hea serveerida tummisema liha või grillvorstidega. Talvisel ajal sobib see suurepäraselt ka verivorstidega.

Kogus: 2 purki

Valmistamisaeg: 1 tund

  • 2 punast sibulat

  • 6 suuremat punast tšillikauna

  • jupp ingverit

  • 300 g pohli

  • 2 dl õunamahla

  • 2 tl roseepipart

  • 100 g moosisuhkrut

  • 2 sl valge veini äädikat

Viiluta sibulad. Tükelda tšillid ja ingver. Pane potti sörtsuke õli ja kuumuta tšilli, ingver ja sibulad läbi. Lisa pohlad, õunamahl ja roseepipar. Kuumuta segu madalal kuumusel umbes 20 minutit või kuni komponendid on silmanähtavalt pehmed. Püreesta segu kannmikseris.

Tõsta püreestatud segu uuesti potti. Lisa segades suhkur ja veiniäädikas. Kuumuta suhkru sulamiseni. Tõsta kuum segu eelnevalt puhastatud purkidesse.