Koostisosad
100 g Pehme või
1 dl Suhkur
4 tk Muna
1.5 dl Salvesti õunakaste
1 tl Vanillsuhkur
4 dl Mandlijahu
1.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
15 tk Ploom
2 spl Vedel mesi
Röstitud mandlilaastud
Valmistamine
12 tk
1. Vahusta pehme või ja suhkur suuremas kausis heledaks vahuks. Teises kausis klopi munad kergelt lahti ning sega hulka õunakaste ja vanillisuhkur. Kolmanda kausis sega omavahel mandli- ja nisujahu, küpsetuspulber ja sool.
2. Haki 6–7 ploomi tükikesteks, ülejäänud poolita.
3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sega kolmandik muna-õunakastmesegust võivahu hulka, seejärel lisa kolmandik kuivainesegust. Sega juurde ka ülejäänud märjad ja kuivad ained vaheldumisi, kuni saad ühtlase kreemja taina.
4. Sega hulka tükeldatud ploomid ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Tõsta peale ploomipoolikud, osa lõikepoolega all, osa üleval. Küpseta soojenenud ahjus 40–45 minutit, kuni tainas on kerkinud ja küpsenud.
5. Tõsta koogivorm restile jahtuma, nirista üle meega ja puista peale röstitud mandlilaaste.
Kommentaarid (0)