Lihtne shakshuka kodumaiste tomatitega
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta septembrinumbris.
VAID VIIS KOOSTISOSA | Lihtne shakshuka kodumaiste tomatitega
Vahva nimega shakshuka on Tuneesia juurtega ja Lähis-Idas levinud tomati-paprika panniroog, kuhu enne valmimist lüüakse küpsema munad. See mõnusalt toitev ja vaid viiest koostisosast koosnev shakshuka valmib eriti kiirelt. Soovi korral puista serveerides roale fetat või mõnd muud juustu. Ära unusta laualt ka värsket saia, millega tummine soust taldrikult kätte saada.
Vaja läheb (neljale):
● 1 suur sibul
● 2 paprikat
● 5 keskmist tomatit või 400 g purustatud tomatite konservi
● 1 tl vürtsköömneid
● 4 muna
+
Lisaks:
● soola-pipart
● oliiviõli praadimiseks
● serveerimiseks värsket koriandrit või peterselli
Valmista shakshuka’t nii:
1. Koori sibul, puhasta paprika ja tomat ning haki viljad.
2. Prae sibulat ja paprikat õlis, kuni sibul on klaasjas. Lisa tomatid ja prae veel 5 minutit.
3. Maitsesta pannitäis vürtsköömnete ja soola-pipraga.
4. Tee spaatliga tomatisegusse neli auku ja löö igasse lohku muna. Puista munadele veidi soola, kata pann kaanega ja küpseta, kuni munad on sulle meelepärases valmidusastmes. Klassikaliselt jäetakse shakshuka’s munakollane vedelaks ja pann võetakse kohe tulelt, kui munavalge on enam-vähem hüübinud. Serveeri kuumalt koos maitserohelisega.
Aega läheb 20 minutit!
Kommentaarid (0)