Mahe ploomivaht
Foto: Kristi RebaneArtikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta septembrinumbris.
VAID VIIS KOOSTISOSA | Mahe ploomivaht
Ploomivaht valmib kiirelt ja sobib ka pidulikuma päeva kergeks magustoiduks. Kui sa tooreid munavalgeid magustoitu lisada ei soovi, otsi muna- või piimatoodete letist eraldi pakendis pastöriseeritud munavalgemassi. Seda kasuta retseptis 90 g.
Vaja läheb (kuuele):
● 300 g ploome
● 0,5 tl vanillikaunapastat või 1 tl vanillsuhkrut
● 3 munavalget
● 50 g suhkrut
● 2 dl vahukoort
Valmista magustoitu nii:
1. Puhasta ploomid kividest ja blenderda ühtlaseks püreeks. Lisa vanill ja sega läbi.
2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa järk-järgult vahustamist jätkates suhkur, kuni saad tugeva läikiva besee.
3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt munavalgega.
4. Viimasena sega juurde ka ploomipüree, jättes kreemi mõned kaunid triibud.
5. Jaga magustoit pokaalidesse ja serveeri kohe, kuna seistes see kihistub.
Aega läheb 20 minutit!
Kommentaarid (0)