Retseptid

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta septembrinumbris. 

VAID VIIS KOOSTISOSA | Mahe ploomivaht 

Kristi Rebane, 12. september 2021 09:03

Mahe ploomivaht

Foto: Kristi Rebane

Ploomivaht valmib kiirelt ja sobib ka pidulikuma päeva kergeks magustoiduks. Kui sa tooreid munavalgeid magustoitu lisada ei soovi, otsi muna- või piimatoodete letist eraldi pakendis pastöriseeritud munavalgemassi. Seda kasuta retseptis 90 g.

Vaja läheb (kuuele):

●      300 g ploome

●      0,5 tl vanillikaunapastat või 1 tl vanillsuhkrut

●      3 munavalget

●      50 g suhkrut

●      2 dl vahukoort

 

Valmista magustoitu nii:

1. Puhasta ploomid kividest ja blenderda ühtlaseks püreeks. Lisa vanill ja sega läbi.

2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa järk-järgult vahustamist jätkates suhkur, kuni saad tugeva läikiva besee.

3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt munavalgega.

4. Viimasena sega juurde ka ploomipüree, jättes kreemi mõned kaunid triibud.

5. Jaga magustoit pokaalidesse ja serveeri kohe, kuna seistes see kihistub.

Aega läheb 20 minutit!

Samal teemal

19.09.2021
LIHTSAD, ENT PEENED MAITSED | Pirnisalat, seene-õunapirukas, pardifilee ploomikastmes, õuna-maksapihvid ja mitu maitsvat kooki
28.08.2021
PLOOM TEEB KÕHULE PAI! 10 lihtsat ja maitserikast soolast või magusat hoidist