Jogurt

Foto: Unsplash
Toiduuudised
6. september 2021, 08:52

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta septembrinumbris. 

Ohoo! Valmista ise kodus jogurtit

Tartus tegutsev NordWise on kasulikud funktsionaalsed bakterid pakki pannud, et kodune jogurtivalmistamine oleks kõigile jõukohane. 

Jogurti tegemiseks tuleb piima kuumutada, pisikeses pakis oleva juuretisega segada ja seejärel sooja kohta hapnema jätta. Et kodune jogurt õige tekstuuri saaks, võiks selle enne nautima asumist külmkappi pista.

Jogurtile võib jätta hapnemisel tekkinud kalgendi tekstuuri, kuid kreemjamaks tulemuseks tuleb see enne külma panemist läbi kloppida – mõnus saab jogurt mõlemat moodi. Tasub meeles pidada, et mida kõrgema rasvaprotsendiga piimast jogurtit valmistad, seda siidisema tulemuse saad.

Taimetoitlastele on NordWise loonud ka eraldi juuretise, millest saab taimse joogi põhjal hapendatud jogurtilaadset toodet valmistada.

Ühest pakist saab kaks liitrit jogurtit!