Hoidised

NÄDALA HOIDIS | Üks eriline õunaketšup 

Ragne Värk, 4. september 2021 07:00

Õunaketšup

Foto: Ragne Värk

Seekord soovitame vaaritada hoidist, mis on väga põnev ja maitsev lisand soolaste roogade kõrvale. Paku seda särtsakate grillvorstide, vürtsika kanaliha või tummise sealihaga. Ka röstitud köögiviljade kõrvale sobib see ketšup suurepäraselt.

Kogus: 3–4 pudelit

Valmistamisaeg: 1 tund

  • 1 kg õunu

  • 1 punane sibul

  • 400 g tomateid

  • 2 küüslauguküünt

  • 1 dl vett

  • 0,5 tl soola

  • 0,5 tl kaneeli

  • 0,5 tl nelki

  • 1 tl tšillihelbeid

  • 0,75 dl valge veini äädikat

  • 100–150 g suhkrut (oleneb õunte hapukusest)

Eemalda õuntelt südamikud (ära koori). Tükelda õunad, sibul, tomatid ja küüslauguküüned.

Kuumuta pannil pisut õli ja prae selles sibulat. Kui sibul on pehmenenud, lisa õunad, küüslauguküüned ja vesi. Lase madalal kuumusel podiseda umbes 10 minutit. Seejärel tõsta potti tomatid, sool, kaneel, nelk ja tšillihelbed. Kuumuta, kuni kogu segu on pehme ja ühtlustunud.

Vala juurde äädikas. Sega hulka ka suhkur (kogus oleneb õunte hapukusest).

Maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis ettevalmistatud pudelitesse.

Samal teemal

21.08.2021
NÄDALA HOIDIS | Ploomimoos musta tee ja sidruniga
13.08.2021
NÄDALA HOIDIS | Vürtsikas jõhvikamoos
05.08.2021
NÄDALA HOIDIS: tikrikeedis
30.07.2021
NÄDALA HOIDIS | Suvikõrvitsa-relish