Kollaaž

Foto: 2x Karmo Tüür
Kolumnid
4. september 2021, 14:24

KARMO TÜÜRI SUPIPÖIAL | Olde Hansa (Tallinn): see maja oskab nii ülihästi süüa teha kui ka seda pakkuda. Vaatamata turistide tulvale

No seda ei pea ilmselt kellelegi seletama, et kuskohast peaks otsima Olde Hansa nimelist toidupesa, eksju onju? Mõnes mõttes on tegu ju puhtaima turistilõksuga kogu oma kontseptsiooni mõttes, kuid tavaliselt kaasneb sellega ka mingi negatiivne renomee, mille kohaselt pakutakse otuvõitu välismaalastele kalli raha eest mingit suvalist jama. Aga vaata seda pole see pesa kohe üleüldse mitte, see maja pakub väärtelamusi. Kallilt? Jah. Aga ma arvan, et see on õige asja eest makstud raha. Kuid laseme nüüd pöidlatel kõneleda.

Satun siia terassile vihmasel augustiõhtul, kuid vaatamata sellele on turistirahvast nii ümberringi sagimas kui ka laudade taga palju. Õnneks leidub vaba lauake ja vaatamata kiirele tempole toimub kõik edasine üsna ladusalt. Iga kord, kui toimub kliendiga kontakt, on ka selge, mida see maja eelkõige pakub – head teenindust. Kõik need seletused toitude juurde, väikesed vestlused, mitmes keeles visatud olmenaljakesed – kõik see võib ju olla õpitud, kuid jätab väga hea mulje. Isegi kui protsess võtab aega, saab see kõik kergelt andeks antud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99