Foto: Kollaaži pildid Stanislav Moškov
Kersti Eero 30. august 2021 11:34

„Maitsetes erinevad värvid otseselt ei kajastu, aga efektsed on nad küll,“ ütleb kohvik-restorani Grand Cafe peakokk Sven Azojan. Lisaks peakoka ametile Pärnus on ta viimastel aastatel Kesk-Eestis usinalt kummalist värvi köögivilja kasvatanud. „Nagu kulinaarias, tekib ka aianduses hasart ‒ paned seemne maha ja vaatad, mis nüüd tuleb.“ Mida siis Sven on kasvatanud ja mida neist valmistanud?

„Lilla lillkapsa tekstuur on natuke tihkem, nähtavasti on temas kiudainet rohkem kui tavapärases lillkapsas ja sestap ei küpse ta nii kergesti ka üle,“ tõdeb Sven, et see on ka eri värvi kapsaliste ainus erinevus. Ning lisab kohe, et ühtegi köögivilja ei tasu üle küpsetada ega hautada. „Et toidus oleks võimalikult palju vitamiine ja mineraale alles, peab juurikas jääma kergelt krõmps. Piisab vaid mõnest minutist.“

Edasi lugemiseks: