Tofu-juustukook
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Tofu-juustukook
See suus sulav juustukook on eriline just tänu värske sidruni mekile ja hapukasmagusale marjakastmele, mis lisavad klassikalisele koogile pisut vunki! Kook valmib umbes tunniga.
Vaja läheb
Koogipõhi
200 g Digestive küpsiseid
3 spl kaerahelbeid
2 spl kookoshelbeid
4 spl kookosõli või taimset margariini
Tofumass
650 g maitsestamata tofut
300 g maitsestamata sojajogurtit
4 spl maisitärklist
4 tl vaniljesuhkrut
4 spl suhkrut
4 spl agaavi- või vahtrasiirupit
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
1 spl maitsepärmi
Marjakaste
130 g värskeid või külmutatud marju
3 spl suhkrut
2 tl sidrunimahla
Valmistamine:
1. Sulata kookosõli või margariin, purusta köögikombainis küpsised, kaerahelbed, kookoshelbed ning lisa saadud segule sulatatud taimne rasv.
2. Kata lahtikäiv 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisemass vormi põhja nii, et see kataks ühtlaselt põhja ning ulatuks veidi servast üles. Küpseta koogipõhja ahjus 12 minutit 190 °C juures.
3. Pane kõik tofumassi ained blenderisse või köögikombaini ning blenderda segu siidiseks massiks.
4. Vala segu koogipõhja peale ning küpseta ahjus 40 minutit 180 °C juures.
5. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda ettevaatlikult vormist.
6. Koogi jahtumist oodates valmista marjakaste – kuumuta potis marjad ja suhkur umbes 5 minutit, suru kahvliga marjad katki, lisa sidrunimahl ning kuumuta veel 2 minutit.
7. Serveeri kook marjakastmega ja naudi!
Kommentaarid (0)