Toiduuudised

Kristjan Jõekalda: „Retsept on 25–26 pooleliitrise purgi oma, aga mina olen viimased aastad 50–55 purgi kaupa teinud.“ (3)

Kersti Eero, 17. august 2021 17:44
Kuna kirsstomateid on erineva suurusega, soovitab Kristjan algul katsetada, kui palju neid ühte purki mahub. „Muidu jooksete pärast poe vahet ja ostate tomateid või purke juurde. Nagu mina.“ Foto: Erakogu

„Retsept on 25–26 pooleliitrise purgi oma, aga mina olen viimased aastad 50–55 purgi kaupa teinud, sest siis on lihtsalt üks suurem mäkerdamine korraga ja jagub kauemaks ajaks,“ ütleb armastatud telenägu Kristjan Jõekalda.

„Pealegi ei tea ju, millal jälle väikseid tomateid saada on. Kogu see trall võtab aega pool päeva ja unustada ei maksa ka koristamist, mis on selle värginduse juures muidugi kõige tüütum. Aga kui kõik lõpuks valmis on, siis on süda jälle tükiks ajaks rahul,“ ütleb Kristjan. „Ja sõbrad kah.“

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

17.08.2021
PRAEGU ÜLIOLULINE VILI | Tomatitest vaimustunud peakokk Piret Pusse jagab oma nippe ja lemmikretsepte
07.08.2021
TOMAT TAHAB TALLELE: 10 särtsakat hoidist igale maitsele ja toidule