Küpsetised
20. august 2021, 12:22

NÄDALA KOOK | Põldmarjakook toorjuustu ja purukattega

Põldmarjad ehk põldmurakad on küpseks saanud ja nüüd on paras aeg neid noppida. Pehme põhja, mahlase toorjuustukihi ja purukattega kooki sobivad need mahlased marjad imehästi. Koogi võib küpsetada ka muude marjadega- vaarikate, mustikate või sõstardega. Enne söömist peaks sel laskma korralikult jahtuda, nii maitse hoopis parem.

Koostisosad
3 dl Nisujahu
0.25 tl Sool
2 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Pruun suhkur
2 spl Värskelt riivitud laimi koor
75 g Või
1 tk Muna
1 dl Piim
2 tl Vanillsuhkur
5 dl Põldmarjad
TOORJUUSTUKIHT
250 g Toorjuust
1 tk Muna
2 spl Suhkur
PURUKATE
1 dl Nisujahu
1 dl Pruun suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
50 g Või

Valmistamine

10 tk

1.  Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri 20-22 cm lahtikäiv vorm võiga, puista üle 0,5 dl jahuga. Raputa üleliigne jahu ära.

2. Sega ülejäänud jahu, sool, küpsetuspulber, pruun suhkur ja laimikoor.

3. Sulata või ja lase jahtuda. Klopi hulka piim, muna ja vanillisuhkur. Sega kuivainetega. Sega õrnalt hulka põldmarjad. Tõsta tainas vormi.

4. Hõõru toorjuust pehmeks, mikserda hulka muna ja suhkur. Määri ühtlaselt põhjale.

5. Sega jahu, pruun suhkur ja kaneel. Haki hulka või ja puista koogile. Küpseta 40-45 minutit kuni tikk väljub puhtana. Lase 15-20 minutit jahtuda, võta vormist ja lase täiesti jahtuda.