Gluteenivabad banaanimuffinid Kreeka pähklitega
Foto: Kristi RebaneVÄGA LIHTNE JA MAITSEV | Gluteenivabad banaanimuffinid Kreeka pähklitega
Need on minu lemmikmuffinid, mida valmistada, kui puuviljakorvi on banaane seisma jäänud. Tead ju küll neid pehmemapoolseid pruuniträpsulisi, kel kaubanduslik välimus ammu kaotatet, kuid maitset-magusust see-eest mitme eest.
12 tk
Vaja on
2 suurt hästi küpset banaani - kooritult 300 g
40 g mett või agaavisiirupit
50 g kookosõli
2 muna
200 g mandlijahu
80 g tärklist - sobivad nii kartuli- kui ka maisitärklis
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl vanillikaunapastat või -essentsi
näpuotsatäis soola
75 g Kreeka pähkleid
Tee nii
Koori banaanid ja suru kahvliga tükiliseks püreeks.
Sulata mesi või agaavisiirup kookosõliga ning lisa koos munadega banaanipüreele.
Sega kuivained omavahel ning lisa koos vanilliga taignasse. Klopi hoogsalt läbi, kuni tainas on ühtlane.
Haki pähklid jämedalt ning sega viimasena taignasse.
Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 23-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt helekuldsed.
Loe lisaks SIIT!
Kommentaarid (0)