Gluteenivabad banaanimuffinid Kreeka pähklitega

Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
12. august 2021, 13:33

VÄGA LIHTNE JA MAITSEV | Gluteenivabad banaanimuffinid Kreeka pähklitega

Need on minu lemmikmuffinid, mida valmistada, kui puuviljakorvi on banaane seisma jäänud. Tead ju küll neid pehmemapoolseid pruuniträpsulisi, kel kaubanduslik välimus ammu kaotatet, kuid maitset-magusust see-eest mitme eest. 

12 tk

Vaja on

  • 2 suurt hästi küpset banaani - kooritult 300 g 

  • 40 g mett või agaavisiirupit 

  • 50 g kookosõli 

  • 2 muna

  • 200 g mandlijahu 

  • 80 g tärklist - sobivad nii kartuli- kui ka maisitärklis

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 0,5 tl kaneeli

  • 0,5 tl vanillikaunapastat või -essentsi

  • näpuotsatäis soola

  • 75 g Kreeka pähkleid 

Tee nii


Koori banaanid ja suru kahvliga tükiliseks püreeks.

Sulata mesi või agaavisiirup kookosõliga ning lisa koos munadega banaanipüreele.

Sega kuivained omavahel ning lisa koos vanilliga taignasse. Klopi hoogsalt läbi, kuni tainas on ühtlane.

Haki pähklid jämedalt ning sega viimasena taignasse.

Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 23-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt helekuldsed. 

Loe lisaks SIIT!