Küpsetised
6. august 2021, 12:18

NÄDALA KOOK | Tikrikook iirise-purukattega

Hapukad tikrid ja iirisemaitseline purukatte moodustavad koos pehme ja mahlase koogiga mõnusa koosluse. Seda kooki võib valmistada ka õuntega või muude hapukate marjadega. Koogi võib küpsetada ka suuremal ahjuplaadil (35x45 cm), siis tuleb see veidi õhem ja küpsetusaeg võiks olla siis 5 minutit lühem.

Koostisosad
350 g Tikrid
3 tk Muna
3 dl Suhkur
4.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
150 g Sulatatud või
1.5 dl Piim
IIRISE-TAINAPURU
200 g Pehmed iirised
2.75 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
50 g Või

Valmistamine

24 tk

1. Puhast tikrid. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sulata või ja sega piimaga.

2. Sega või-piimasegu vähehaaval munavahu hulka. Sõelu sekka kuivained ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (25x 35 cm) ja pane peale tikrid.

3. Sulata iirised paksu põhjaga kastrulis mõõdukal kuumusel segades, et poti põhja kinni ei jääks, või mikrolaineahjus. Sega hulka jahu, suhkur ja külm tükeldatud või. Sega kuni moodustub puru.

4. Puista ühtlase kihina koogile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Proovi küpsust tikuga- kui koogi keskossa torgatud tikk on välja võttes puhas, on kook küps.