Lihatoidu retseptid
9. august 2021, 10:37

SOBIV ROOG ARGIÕHTUKS! Suvikõrvitsavorm pitsa moodi

Pitsalaadse ja -maitselise vormi põhjaks on suvikõrvits ja ohtralt juustu ning katteks tomatikaste, veisehakkliha ja veel juustu. Vormi võib valmistada ka lihavabalt pannes kattesse hoopis seeni. Sobiv roog argiõhtuks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Suvikõrvits (u 300g)
0.5 tl Sool
2 tk Muna
1 dl Riivitud parmesan
4 dl Riivitud mozzarella
2 dl Riivitud cheddar
400 g Veisehakkliha
1 tk Hakitud sibul
400 g Tomatikaste pitsale
2 tl Pitsamaitseaine
1 tk Punane või roheline paprika
1 peotäis Basiilikulehed

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, sega soolaga ja pane sõelale nõrguma. Lase 10 minutit seista ja pigista hästi kuivaks.

2. Sega suvikõrvits, munad, riivitud parmesan ning pool riivitud mozzarellast ja cheddarist. Suru tihedalt umbes 2 -liitrise õliga määritud ahjuvormi põhja. Küpseta 20 minutit.

3. Vahepeal pruunista hakkliha koos hakitud sibulaga pannil õlis, lisa tomatikaste ja maitsesta. Tõsta vormi suvikõrvitsale. Puista peale pitsamaitseainet. 4. Puista peale ülejäänud riivitud juustud. Poolita paprika, eemalda seemned ja haki. Raputa ühtlaselt vormile. Küpseta veel 20 minutit või kuni juust on kuldseks küpsenud.

5. Võta ahjust, lase 10 minutit seista ja serveeri basiilikulehtedega.