Taimetoidu retseptid
10. august 2021, 12:04

LIHTNE JA KERGE ARGIROOG | Lillkapsa steigid parmesaniga

Lihtne ja kerge roog suviseks argiõhtuks valmib üsna lihtsalt. Steiki menüüsse võttes võib kohe plaani võtta ka muu lillkapsaroa näiteks püree, supi, salati või ahjuroa. Sest steigi valmistamiseks on oluline, et selle külge jääks ka varreosa, et see koos püsiks. Nii jääb järgi õisikuid, mida saab muu roa valmistamisel ära kasutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 25-30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Suur lillkapsas (u 1kg)
3 spl Oliiviõli
3 dl Tomatikaste pitsale
1 dl Riivitud parmesan
2 spl Riivitud mozzarella
100 g Kirsstomatid
Sool
Must pipar
Basiilikulehed serveerimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika lillkapsast u 2-2,5 cm paksused viilud. Seda on parem teha nii, et lõigata kapsas keskelt pikuti pooleks ja siis viiludeks ehk steikideks. Steigi külge peab jääma vars, et see koost ei laguneks.

2. Pane ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda mõlemalt poolt õliga ja maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 20-25 minutit üks kord küpsemise ajal ümber pöörates. Võta ahjust ja määri peale tomatikaste. Puista peale riivitud mozzarella ja pool parmesanist ning pane tükeldatud või viilutatud tomatid.

3. Lülita ahi grillreziimile või küpseta 220 kraadises ahjus 5 minutit kuni juust sulab ja hakkab mullitama. Serveeri basiilikulehtede ja ülejäänud riivitud juustuga.