Kalatoitude retseptid

KALAPÄEV! Praetud lestad kukeseenekastmega  

Pille Enden, 26. august 2021 07:52
Augustikuu, lestad ja kukeseened kuuluvad kokku! Suvine roog lihtsatest ainetest viib lausa keele alla. Kui veel juurde pakkuda värskeid keedetud kartuleid ja soolakurki, siis on küll raske söömisega piiri pidada!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Lest
1 dl Rukkijahu
1 tl Sool
1 tk Suur muna
3 spl Või
SEENEKASTE
300 g Kukeseened
1 spl Või
1 tk Sibul
200 g Murulauguga toorjuust
1 dl Vesi või koor
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
3 spl Hakitud till

Valmistamine

1. Puhasta kalad. Eemalda pea ja sisikond. Lõika ära saba ja uimed ning puhasta kõhuõõs ja pese. Kuivata majapidamispaberiga.

2. Valmista kaste. Pane puhastatud ja tükeldatud seened pannile ning kuumuta kuni neis sisalduv vesi on aurustunud. Pane pannile või ja hakitud sibul ning prae 5-6 minutit kuni sibul on klaasjas.

Lisa pannile toorjuust ja vesi, lase paar minutit podiseda. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega hulka hakitud till.

3. Sega rukkijahu ja sool, kalla suuremale taldrikule. Klopi muna suuremas kausis või sügavas taldrikus lahti. Kuumuta või pannil.

4. Paneeri kalad mõlemalt poolt jahus, kasta siis munasse ja prae pannil mõlemalt poolt sõltuvalt kala paksusest 2-3 minutit kuni on nahk on kuldpruun. Serveeri seenekastmega.