Salati retseptid
24. august 2021, 07:01

UNISTUS IGAVESEST SUVEST | Peedi-mustikasalat

Kerge, värske ja muidugi ka tervislik salat sobib kergeks eineks või lisandiks lihale-kalale. Beebipeedid jäävad salatis meeldivalt krõmpsud kuid piisavalt pehmed. Värviliste peetidega valmistades tuleb salat eriti efektne.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 dl Mustikad
50 g Peedi- või muud salatilehed
3 tk Väike beebipeet
2 spl Granaatõunaseemned
4 spl Parmesani juustu laastud
KASTE
3 spl Granaatõunamahl
1 spl Palsamiäädikas või granaatõunakaste (naršarab)
3 spl Oliiviõli
Sool

Valmistamine

1. Pese mustikad ja salatilehed. Koori peedid ja lõika mandoliinriiviga või terava noaga hästi õhukesteks viiludeks.

2. Lõika granaatõun pooleks ja koputa sealt seemned välja. Säilita eralduv mahl kastme jaoks.

3. Sega 2-3 sl granaatõunamahla, palsamiäädikas, õli ja veidi soola. Tõsta salatiained taldrikule ja nirista kaste peale. Tõmba juustunoa või juurviljakoorijaga peale parmesanilaaste. Serveeri kohe.