Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
11. august 2021, 16:35

MÕNUS SUVESALAT | Caprese salat nektariinidega

Klassikaline mozzarella-tomati-basiilikusalat tuleb põnevam, kui lisada sellele küpseid nektariiniviile. Lisaks kvaliteetne külmpressi oliiviõli, veidi soola-pipart ja mõnus Vahemere hõnguga suvesalat ongi valmis!

Vaja läheb (neljale eelroaks või kahele kergeks pearoaks):

  • 250 g ehk 2 mozzarella-palli

  • 2 lihatomatit

  • 1 mahlane nektariin

  • suur peotäis basiilikulehti

  • 3 sl külmpressi oliiviõli

  • soola-pipart

  • väike peotäis päevalilleseemneid

Valmista salatit nii:

1. Nõruta ja viiluta mozzarella. Viiluta ka tomat. Pärast kivi eemaldamist lõika nektariin õhukesteks viiludeks.

2. Säti juustu-, tomati- ja nektariiniviilud vaheldumisi basiilikulehtedega vaagnale, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.

3. Rösti seemneid kuival pannil, kuni need on jumekad ja köök mõnusat pähklilõhna täis. Puista seemned salatile ja naudi rooga kohe.

Salat valmib 10 minutiga!

Hõrgud pehmed Itaalia juustud – mis on mis?

Mozzarellaburrata ja stracciatella on Itaalia juurtega värsked pühvli- või lehmapiimajuustud, mis on valmistatud pasta filata ehk narmastamistehnikas.

Mozzarella on ka Eestis laialdaselt levinud kergelt soolakas, pehme tekstuuri ja küpsetades ainulaadse venivusega valge juust.

Stracciatella valmistamisel lisatakse värsketele mozzarella-ribadele rõõska koort. Tegu on hõrgu juustukreemiga, mida serveeritakse salatiga, dippimiseks, aga ka pasta või risotoga.

Burrata on mozzarella, mille täidiseks on stracciatella ehk kui juustupalli lõigata, voolab sellest välja kreemine sisu.