Foto: Jana Olesk
Jana Olesk 10. august 2021 16:30

Ilmselt on igal perel oma lemmik letšoretsept ja aastatega paika timmitud maitse. Lisa tomatile ja paprikale ka sibulat ja porgandit ning naudi põnevat ja veidi teistmoodi maitsekooslust.

Vaja läheb:

1,5 kg tomatit

700 g paprikat (parim on valge paprika)

500 g sibulat

500 g porgandit

1/2 klaasi vett

100 g suhkrut

2-3 tl jämedat soola

veidike purustatud musta pipart

1/2 klaasi head toiduõli

1 sl äädikat

Keeda letšot nii:

  • Puhasta ja tükelda tomatid ja paprika, viiluta sibulad ning riivi jämeda riiviga porgandid.

  • Kuumuta paksu põhjaga potis õli ja kuumuta selles segades sibulaid.

  • Kui sibul on muutumas klaasjaks, lisa riivitud porgand ja kuumuta veel umbes 5 minutit. 

  • Tõsta potti tükeldatud tomatid ja paprikad ning natuke vett, et letšo põhja ei kõrbeks. Kui tomatid on väga mahlased, lisa vett ainult väheke. Puista sekka ka maitseained. Soola pane algul vähem, sest juurde saab hiljem alati panna.

  • Lase viljadel vaiksel tulel aeg-ajalt segades ligi pool tundi podiseda. 

  • Lisa toiduõli, kuumuta veel 5 minutit ja kõige lõpus lisa äädikas.

  • Jaga letšo steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.


Retsepti järgi saad 6-7 400 ml purki hoidist!