Foto: Jana Olesk
Toiduuudised
9. august 2021, 14:30

SUVI PURKI | Sibula-tomatisalat

Kasuta seda hoidist pitsakattena, saumikserdatult pastakastmena, pajaroogades, seljankas ja vahel, kui isu tuleb, siis maitseb see ka otse purgist süües väga hästi.

Vaja läheb:

2 kg küpseid tomateid

600 g sibulat

5-6 küüslauguküünt

1/2 klaasi vett

7 tl suhkrut

6 tl soola

12 musta pipra tera

0,5 tl jahvatatud musta pipart

2 sl 30% äädikat

soovi korral natuke tšillit

Keeda tomati-sibulahoidist nii:

  • Pese ja tükelda tomat, viiluta sibul ja haki küüslauk. Võid küüslaugu ka läbi pressi lasta. 

  • Pane kõik köögiviljad potti, soovi korral ka värske tšilli, lisa vesi ning kuumuta segu madalal tulel umbes 10 minutit.

  • Seejärel lisa suhkur, sool, piprad ja keeda vilju veel umbes 20 minutit, kuni tomat lagunema hakkab ja sibul on kenasti klaasjas. Nüüd kõige lõpus lisa äädikas.

  • Jaga hoidis steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.


Retsepti järgi saad 5-6 keskmist purki hoidist!