Kasuta seda hoidist pitsakattena, saumikserdatult pastakastmena, pajaroogades, seljankas ja vahel, kui isu tuleb, siis maitseb see ka otse purgist süües väga hästi.
Vaja läheb:
2 kg küpseid tomateid
600 g sibulat
5-6 küüslauguküünt
1/2 klaasi vett
7 tl suhkrut
6 tl soola
12 musta pipra tera
0,5 tl jahvatatud musta pipart
2 sl 30% äädikat
soovi korral natuke tšillit
Keeda tomati-sibulahoidist nii:
Pese ja tükelda tomat, viiluta sibul ja haki küüslauk. Võid küüslaugu ka läbi pressi lasta.
Pane kõik köögiviljad potti, soovi korral ka värske tšilli, lisa vesi ning kuumuta segu madalal tulel umbes 10 minutit.
Seejärel lisa suhkur, sool, piprad ja keeda vilju veel umbes 20 minutit, kuni tomat lagunema hakkab ja sibul on kenasti klaasjas. Nüüd kõige lõpus lisa äädikas.
Jaga hoidis steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt.
Retsepti järgi saad 5-6 keskmist purki hoidist!
Kommentaarid (0)