VAID 5 KOOSTISOSA | Kiire pitsa eelmise päeva grilltoidust
Tihtilugu jääb grillipeost liha, vorsti ja köögiviljagi üle. Eelmise päeva grillijäägid sobivad aga ideaalselt pitsasarnase lahtise piruka täidiseks. Vaid jahust, veest ja pärmist koosnev tainapõhi jääb mõnusalt õhuke ja selle valmistamine käib kiirelt, liiatigi maitseb see hästi.
Toit valmib 30 minutiga!
Pitsatainas (kahele):
300 g jahu + rullimiseks
1 tl kuivpärmi
1 tl soola
200 ml käesooja vett
1 sl oliiviõli
Kate:
5 sl tomatikastet
grillijääke (sobivad liha, vorst ja köögiviljad)
200 g kõvemat mozzarella't
soovi korral serveerimiseks rukolat
Valmista pitsasid nii:
1. Enne tainateoga alustamist pane ahi koos kahe ahjuplaadiga 250 kraadi juures sooja.
2. Taina jaoks sega jahu, pärm ja sool omavahel, lisa ka vesi ja oliiviõli ning tee ühtlane tainas.
3. Sõtku tainast minutike ja jaga see kaheks palliks. Rulli tainapallid vähese jahuga küpsetuspaberil hästi õhukeseks.
4. Võta kuumad pannid ahjust, tõsta neile koos küpsetuspaberiga tainakettad ja küpseta põhjasid 2-3 minutit.
5. Alanda kuumust 220 kraadini, tõsta plaadid ahjust, määri põhjadele kiirelt tomatikaste, puista peale grillijäägid ja juust. Tõsta pitsad ahju ja küpseta 5–10 minutit, kuni juust on sulanud. Enne serveerimist puista pitsale soovi korral ka rukolat.
Kommentaarid (0)