PALJU ÕNNE MEILE! Suus sulav kohupiima-leivamaius pidupäevaks
Ei ole üldsegi paha valik, aga mõnikord tasub end ja sõpru harjumuspärase asemel millegi uuega üllatada. Kuidas kõlab kihiline magustoit musta leiva, ricotta-valge šokolaadi kreemi ja mustasõstra-toormoosiga?
Pidupäevamaius
4 portsjonit
5 viilu musta leiba
30 g sulatatud võid
200 ml vahukoort
200 g ricotta-kohupiima
100 g sulatatud valget šokolaadi
100 g mustasõstra-toormoosi
Serveerimiseks:
pisut metspähkleid
mõni mustikas või must sõstar
Röstige musta leiva viilud krõbedaks, laske neil maha jahtuda, murdke väiksemaks ja purustage kombainis.
Pange leivapuru kaussi ja segage sulatatud võiga. Vahustage vahukoor peaaegu täielikult, lisage ricotta ja järk-järgult valge šokolaad, kuni kõik on omavahel kenasti segunenud.
Asetage nelja väikese klaasi põhja kaks supilusikat leivapuru, siis valge šokolaadi kreemi ja toormoosi. Korrake, kuni klaasid on peaaegu täis. Puistake peale rabedalt hakitud metspähkleid ja mõni mari. Enne serveerimist võite lasta veidi aega külmas seista.
Kommentaarid (0)