Foto: Kai Kodasma
Küpsetamata magustoidud
19. august 2021, 11:16

PALJU ÕNNE MEILE! Suus sulav kohupiima-leivamaius pidupäevaks

Augusti teisel poolel rõõmustab meid üks vaba päev, kui tähistame armsa Eesti vabariigi taasiseseisvumist. Nagu ka vabariigi sünnipäeval, kiputakse siis toidulauale sättima traditsioonilisi palakesi kiluleivast kartulisalatini ja kui ruumi jääb, siis ka kama või kohupiimamaiust. 

Ei ole üldsegi paha valik, aga mõnikord tasub end ja sõpru harjumuspärase asemel millegi uuega üllatada. Kuidas kõlab kihiline magustoit musta leiva, ricotta-valge šokolaadi kreemi ja mustasõstra-toormoosiga?  


Pidupäevamaius 

  • 4 portsjonit

  • 5 viilu musta leiba  

  • 30 g sulatatud võid

  • 200 ml vahukoort

  • 200 g ricotta-kohupiima

  • 100 g sulatatud valget šokolaadi

  • 100 g mustasõstra-toormoosi


Serveerimiseks:

pisut metspähkleid

mõni mustikas või must sõstar


Röstige musta leiva viilud krõbedaks, laske neil maha jahtuda, murdke väiksemaks ja purustage kombainis.

Pange leivapuru kaussi ja segage sulatatud võiga. Vahustage vahukoor peaaegu täielikult, lisage ricotta ja järk-järgult valge šokolaad, kuni kõik on omavahel kenasti segunenud.

Asetage nelja väikese klaasi põhja kaks supilusikat leivapuru, siis valge šokolaadi kreemi ja toormoosi. Korrake, kuni klaasid on peaaegu täis. Puistake peale rabedalt hakitud metspähkleid ja mõni mari. Enne serveerimist võite lasta veidi aega külmas seista.