Chia puding kookospiima, rohelise pipra siirupi ja mango tükkidega

Foto: Siim Vahur
Vegan toidud
3. august 2021, 07:20

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Chia puding kookospiima, rohelise pipra siirupi ja mango tükkidega (1)

Valmista Chefs For Change saadiku Maru Metspalu troopiliste maitsetega magustoitu.

Kogustest jagub neljale.

Vaja läheb

  • 400 ml kookospiima

  • 0,3 tl jahvatatud kardemoni

  • 75 g chia seemneid

  • 4 +4 spl suhkrut

  • 200 ml vett

  • Santa Maria roheline terapipar: 1 spl

  • Santa Maria kivisool

  • Laim: 1 tk

  • Mango: 1 tk

  • Serveerimiseks külmkuivatatud marjade tolmu

Valmistamine

1. Sega kausis kookospiim, 4 spl suhkrut või agaavi siirupit, jahvatatud kardemon ning chia seemned. Lase segul mõned tunnid paisuda ning tõsta nelja kaussi.

2. Kuumuta pisikeses potis vesi, suhkur, sool, 1 spl jagu rohelisi piprateri ning laimikoore laastud. Keeda 10 minutit, siis lisa potti värsked või külmutatud mango tükid. Kuumuta mõned minutid.

3. Serveeri chia puding mango, rohelise pipra siirupi ja külmkuivatatud vaarika puruga.