Lihatoidu retseptid

KOKKA NUTIKALT PAKITOIDUST | Kõige lihtsam lihapalliroog  

Tiina Lebane, 23. august 2021 11:07
Kiirel – või hoopis laisal – päeval tuleb tänulik olla poekraami üle ja seda nutikalt ära kasutada. Natuke köögivilju, head ürdiõli ja kvaliteetseid oliive juurde ning ka pakenditoit võib pakkuda maitserõõmu.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Brokoli
250 g Kirsstomatid
600 g Külmutatud kartulilõigud
300 g Meelepärased lihapallid
Soovi korral mustad oliivid
ÜRDIÕLI
5 spl Oliiviõli
2 spl Hakitud ürdid (pune, tüümian vm)
1.5 tl Sool

Valmistamine

1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja. Lõika brokoli õisikuteks, poolita tomatid.

2. Sega kokku ürdiõli. Sega pool õlist kartulitega läbi ning teine pool brokoli ja tomatitükkidega.

3. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lihapallid, kartulid, brokoli ja tomatid. Kui soovid, lisa ka paar peotäit musti oliive.

4. Küpseta 25–30 minutit või kuni kartulid on küpsed ja krõbedad. Lisandiks sobib hästi küüslaugu ja sidruniga maitsestatud jogurtikaste.