Magustoidud
27. august 2021, 10:26

NÄDALA KOOK | Schwarzwaldi kook purgis

Kuulsa kirsi-šokolaadikoogi lihtsustatud variant valmib vaid 20 minutiga, kui kasutada valmis šokolaadikeeksi või – biskviitpõhja. Purkides on kooki mugav serveerida ja nii võib selle kasvõi piknikule kaasa võtta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Kivideta kirsid
2 spl Suhkur
3 spl Kirsimahl või -liköör (või brändi)
1.5 spl Maisitärklis
150 g Šokolaadikeeks või -biskviit
200 g Maitsestamata toorjuust
4 spl Tuhksuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTUSEKS
30 g Tume šokolaad
100 g Kirsid

Valmistamine

1. Pane kirsid koos suhkru ja mahla või likööriga potti. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 5–6 minutit, kuni kirsid on pehmed, kuid on säilitanud kuju.

2. Lahusta maisitärklis väheses külmas vees. Nirista kirssidele ja kuumuta kuni segu pakseneb ja muutub selgeks. Lase jahtuda.

3. Lõika keeks kuubikuteks ja jaga pool sellest pokaalidesse või purkidesse. Tõsta peale pool toorjuustuvahust ja siis kirsid koos vedelikuga. Siis pane uuesti keeksikuubikud ja toorjuustuvaht.

4. Raputa peale riivitud või hakitud šokolaadi ja kaunista kirssidega.