Retseptid

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Hapupiima-mannasai (10)

LISA KOMMENTAAR

seda tehti enne ja pärast 90-daid18. august 2021, 11:33
Nimi oli hapupiimakook, kes mis vormi pani, oli oma asi. Struktuur oli teine kui pildil, aga hea oli küll. Polnud nii tihke, oli õhulisem, aga eks see sõltus ainete vaekorrast. Mina panin umbes ja kui oli, siis apelsini koort ka. Ei mingit võid, oli niigi hea.
Rahunege maha17. august 2021, 09:59
:) Okei, ma mõistan seda, et vererõhk on vist korralikult lakke aetud. Valuutapoodides oli jah asju olemas, aga sinna päris igaühel asja polnud :)
Nõukaaja laps17. august 2021, 10:17
Meie elasime maal, aga v a luutapoed olid linnas!!!!!!!! Kui ei tea pooli pudrunõusidki, pole mõtet siin irvitada ja torkida!!!!!!! Meie olime korralik maapere, mitte mingid linnavurled.!!!! Meil oli kodus loomapidamine ja kanad mida linnainimesed ei saanud endale lubada ja ema oli korralik perenaine!!!! Vererõhuga on kõik korras, sinu irvita mine siin on aga häbematu!!!!!! Huvitav, kuidas moded SEDA ära.ei keela?! Või oled sa ise vbl üks neist?
Nõukaajal sündinu17. august 2021, 10:20
Valuutapoed olid linnas vbl, aga meie elasime MAAL!!!!!!!!!! KUI EI TEA, siis pole mõtet nähvata!!!!!!!! Ja veterõhuga on kõik korras, ära muretse!!!!!!
Rahunege maha17. august 2021, 09:15
Antud retsept räägib aastast 1991, kui tõesti poodides oli tühjus. Varasemal nõukaajal võis tõegi midagi saada olla, aga päris lõpus oli puhas ikaldus. Vuihhitamine aga on väga halb stiil. Äkki ei ajaks asja eest teist taga oma selektiivse lugemisoskusega hommikul vererrõhku kõrgele? Parem tee saia, see peaks hea kraam olema ka nüüd.
Nõukaajal sündinu17. august 2021, 09:53
Oli küll saada, iseasi, kas oli tahtmist kuskilt otsida!!!! Mul pole mingit selektiivset lugemisoskust, eksid!!!! Tä iesti normaalne lugemisoskus on, aga sulle ainult tundub nii! Odutasin oma kommentaaris silma jä änud faktidele, ei muud! Sa ära nori, kui ei taha mõista!! Minu lugemisoskus on täiesti korras, koolis kiideti isegi, sain, 5---i nii, et mühises! Kui ei oska aru saada, siis po'le mõtet siin halvustada!!!!! Lihtsalt erine vates peredes ongi teised kombed, ka Eesti erinevates piirkondades. Nii lihtsalt on! Ma kirjutasin, siia ka oma peres tehtud toitudest, aga seda ei peetud
Nõukaajal sündinu17. august 2021, 10:07
Aga seda ei peetud modede poolt vääriliseks siin avaldada!!!!!!!!! Meil tehti kodus igat sorti küpsetisi---si, alustades pannkookidest kuni kringliteni välja!!! Kuna meil olid kodus j a nad, lehmad, sead , haned ja k a mbad, siis oli kõik vajalik olemas! Piim oli meil väga hea, paljud küla inimesed käisid meilt piima ostmas! Ema kurnas piima laudast eemal, et laudalõhnad ei pääseks piima rik'kuma h a kurnalapp pidi hästi puhas olema, et selle lõhn samuti piima ei rikuks. Ema oli väga hoolas perenaine!!!!! Karask oli nii kohev ja mõ nusalt kollane, et isutas juba ahjuski olles!
Nõukaaja laps17. august 2021, 10:09
Ei tea, mis siin.modereerida oli?! Kirjutasin ainult oma kodus küpsetatud asjadest ja pere kommetest!!!!!!! Tean küll, kelle tegu see on!!!! Alatu!
Nõukaaja l a ps17. august 2021, 09:02
Ja kuhu mu teine kommentaar k adus, moded? Ah, kuhu kadus?
Nõukaajal sündinu17. august 2021, 08:45
Kes sellist jama sõi?! Ma. küll ei mäleta sellist plöga söömist! Olin sel ajal juba täisealine, aga meievperes seda küll ei söödud!!!!!!!!!!!!! Vuih! Aga mäletan, et ema tegi "sääserasva suppi" imepisikeste pekitükikestega. See oli tõesti hea!!!!!!! Sel ajal soolati liha nõusse ja kui tailiha oli kõik ära kasutatud juba, siis oligi aeg peki käes.Ega siis saanud ju liha raisku minna! Siis polnud liha nii palju saada, kui praegu. Tuli olla kokkuhoidlik!