Lihatoidu retseptid

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Hakkliha-kapsahautis makaronidega  (3)

Tiina Lebane, 16. august 2021 08:04
Kapsahautis hakklihaga on tänapäevalgi menüüs nii kodudes kui ka puhvetites. Kui enamasti pakutakse seda koos keedetud kartuliga, harvem riisiga, siis meie kodus valmis roog koos makaronidega “ühepajatoiduna”. See lihtne ja väga maitsev toit tasub kindlasti meelde tuletamist ja uuesti tegemist, on see ju ideaalne lahendus argipäeva kiireks õhtusöögiks. 

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Suur küüslauguküüs
Õli praadimiseks
500 g Kodune hakkliha
800 g Värske kapsas
Sool
Must pipar
200 g Makaronid

Valmistamine

1. Puhasta ja haki sibul ja küüslaugud ning prae poti põhjas väheses õlis klaasjaks. Lisa potti hakkliha ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Haki kapsas ribadeks ja vala potti. Sega hakklihaga läbi ja hauta umbes 15 minutit, kuni kapsas on pehme.

2. Vahepeal keeda makaronid teises potis peaaegu pehmeks. Kurna keeduvesi ära ja vala makaronid kapsahautise hulka, sega läbi. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa veidi soola ja pipart. Lase kaane all veel mõni minut haududa.