Kalatoitude retseptid

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Heeringakaste  (2)

Tiina Lebane, 12. august 2021 10:13
Heeringakastet valmistati aasta ringi ja aastaajast sõltuvalt varieerus ka selle koostis. Külmal ajal said heeringas, muna ja sibul kaaslaseks hapukurki, kevadel redist ja varsti ka värsket kurki. Suve teises pooles oli kaste minu arvates kõige maitsvam, sest siis läks sinna kurgi kõrval ka mahlaseid tomateid ning rohkelt värsket tilli ja rohelist sibulat. Värske kuuma keedukartuliga imehea!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Heerinagfilee
3 tk Keedetud muna
3 tk Väiksem tomat
2 tk Lühike kurk
1 tk Väike sibul
Till ja sibulavarred, rohkelt
250 g Hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika heeringafileed tükkideks. Haki munad tükkideks või peenesta kahvliga – just nii, nagu eelistad.

2. Tükelda tomatid ja kooritud kurgid. Puhasta sibul ja haki väikesteks tükkideks või õhukesteks ribadeks. Värsket tilli ja rohelist sibulat haki juurde isuga!

3. Vala hapukoor peale ja sega läbi. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.