Lihatoidu retseptid

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Hakkbiifsteek suitsuliha ja praemunaga  

Tiina Lebane, 13. august 2021 08:19
Hakkliha oli 30 aastat tagasi põhiline toiduaine. Sellest sai kotlette, frikadelle ja pikkpoissi ja pidulikumal puhul ka praemunaga hakkbiifsteeki. Suitsupeekon annab mõnusat tummist suitsulihamaitset, kartulijahu aga aitab tainal koos püsida ja pihvi pannil praadides lihtsamalt ümber pöörata. Kartulitärklise kasutamine on ka selles mõttes hea nipp, et tainas saab tuntavalt mahlasem kui jahu või riivsaia kasutades.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
100 g Suitsupeekon
500 g Kodune hakkliha
1 tk Muna
Sool
Must pipar
3 spl Kartulitärklis
Õli praadimiseks
4 tk Muna praadimiseks

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki peeneks. Lõika peekon väikesteks tükkideks. Sega sibul, peekon ja muna hakklihaga hoolikalt läbi. Maitsesta tainas soola ja pipraga ning lõpuks sega hulka kartulitärklis.

2. Vormi tainast neli matsakamat ovaalset pihvi ja prae kuumas õlis igast küljest kuldpruuniks. Tõsta kaanega ahjupotti ja hoia seni kuumas ahjus, kuni mune praed.

3. Serveerides tõsta igale hakkbiifsteegile peale praetud muna.