Nuudlisalat keeduvorsti, juustu ja suitsukalaga

Foto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 19. august 2021 07:45

See nostalgiline salat ei puudnud meie peres küll üheltki peolaualt. Oma kummalisest kooslusest - vorst,juust ja suitsukala - hoolimata maitses see väga hästi. Tollal valmistati seda niitnuudlitest, mida aga tänapäeval on poest sobivas mõõdus raske leida, sestap võib salatisse panna lintnuudleid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund maitsestumiseks

Koostisosad
250 g Lintnuudlid
150 g Doktori vorst
150 g Kuumsuitsukala
150 g Juust
2 tk Keedetud porgand
3 tk Hapukurk
200 g Majonees
1 spl Lahjendatud äädikas
1 tl Kange sinep
Sool

Valmistamine

1. Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele ja kurna sõelal. Loputa külma veega, et need üksteise külge ei kleepuks ja lase nõrguda.

2. Lõika vorst, juust, porgandid ja hapukurk ribadeks. Haki suitsukala. Sega tükeldatud ained nuudlitega.

3. Sega majoneesi hulka äädikas ja sinep, maitsesta soolaga. Sega nuudlitega ja lase enne serveerimst 1 tund külmkapis maitsestuda.