Soust „Turisti einest“

Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
14. august 2021, 08:07

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Soust „Turisti einest“ (3)

“Turisti eine” oli konserv, mis alati hädast välja aitas ja mida sai mitmel erineval moel tarbida. Seda sai süüa kartulite või makaronidega, panna leiva peale või valmistada sousti.  Meie peres oli see alati kaasas puhkusele minnes, et saaks kiiresti  süüa valmistada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 spl Õli
1 prk "Turisti eine" konserv
2 dl Hapukoor
2 spl Tomatikaste või ketsup
Hakitud till või petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki sibul ja hauta õlis 3-4 minutit. Lisa tükeldatud konserv ja kuumuta läbi. Lisa sorts vett ning lase mõni minut podiseda.

2. Keera pliidi kuumus maha ning sega hulka hapukoor ja tomatikaste. Maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud tilli või peterselli.  Serveeri keedetud kartulite või makaronidega.