Õunarullid

Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. august 2021, 10:19

SÖÖ NAGU AASTAL 1991 | Õunarullid (6)

Mureda tainaga rulle valmistasime igaks tähtpäevaks ja need olid meie suguseltsis lausa nõutud. Sügisesel õunaajal küpsetasime neid hapukate õuntega, aga muul ajal hapu moosi, näiteks pohlamoosiga.  Nüüdsel ajal võiks taina ikka võiga valmistada. Rullid ei ole väga magusad ja magusust annab tuhksuhkur. Tõsi, kaneel vist tookord retsept ei kuulunud, sest seda sai ainult tutvuste kaudu. 

Koostisosad
200 g Margariin
200 g Hapukoor
6 dl Nisujahu + rullimiseks
4 tk Õun
3 spl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
Tuhksuhkur pealepuistamiseks

Valmistamine

32 tk

1. Hõõru toasoe pehme või ja hapukoor ühtlaseks. Lisa jahu ja sega kiiresti tainaks. Jaga tainas neljaks võrdseks osaks, vormi pallideks ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori õunad, lõika neljaks ja eemalda südamik. Lõika iga neljandik 2-3 sektoriks. Sega õunad suhkru ja kaneeliga.

3. Rulli pallid jahusel laual 1-2 mm paksusteks ketasteks. Tainas ei saa olla väga õhuke, siis võib täidis välja voolata, eriti kui sisuks on moos.

4. Lõika kettad 8-12 sektoriks. Aseta iga sektori laiemale otsale õunatükk ja keera rulli. Suru tainas täidise ümbert kokku.

5. Küpseta 12-15 minutit kuni tainas on helepruun. Puista peale tuhksuhkrut.