Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
30. juuli 2021, 11:28

NÄDALA KOOK | Laimipirukas mustikatega

Klassikalise kondenspiima-laimipiruka ehk Ameerikast Floridast pärit Key Lime Pie hapukas täidis saab lisaks meie suviste mustikate maheduse. Lihtsalt ja üsna vähestest ainetest valmiv pirukas on suvisel ajal magusaisu rahuldamiseks või kohvikõrvaseks igati sobiv.

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
3 spl Suhkur
75 g Sulatatud või
TÄIDIS
1 prk Suhkruga kondenspiim (420g)
4 tk Suur munakollane
1 dl Värskelt pressitud laimimahl (u 5 laimi)
3 tl Värskelt riivitud laimikoor
150 g Mustikad
SERVEERIMISEKS
75 g Mustikad

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Purusta küpsised ühtlaseks peeneks puruks.

2. Sega purustatud küpsised, sulatatud või ja suhkur. Suru 22 cm piruka- või lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit. Lase jahtuda.

3. Alanda ahju kuumus 165 kraadile. Vispelda kondenspiim, munakollased, laimimahl ja koor ühtlaseks. Sega hulka mustikad. Vala põhjale.

4. Küpseta 20 minutit või kuni täidis on peaaegu tahenenud. Lase jahtuda ja pane siis 2 tunniks külmkappi. Serveeri mustikatega.