Ahjus grillitud varajase kapsa steik

Foto: Evelin Ilves
Vegan toidud
25. juuli 2021, 07:22

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Ahjus grillitud varajase kapsa steik

IIU Mekis proovisin mõni päev tagasi varajase kapsa steiki, mis võlus nii rikkaliku maitse kui nauditava tekstuuriga. Proovisin sõbranna maakodu köögis järele teha ning – palun väga! - retsept teiega jagamiseks on allolev! Kindlasti kerge ja suussulav alternatiiv kõrvetatud lihatoodetele. Head nautimist!

Vaja läheb

  • 1 pea kapsast

  • 2 spl maitsepärmi ja/või head riivjuustu

  • 2 spl röstitud sibulaid

  • 3 spl head oliiviõli

  • 3 spl võid, sulatatud

  • maitsestamiseks soola, valget pipart, hakitud maitserohelist

 

Tee nii:

Eemalda kapsalt välimised suured ja närbumistunnustega lehed. Seejärel lõika kapsas mõnusa paksusega viiludeks – umbes 1,5 cm on paras, võib ka pisut õhem olla.

Määri viilud mõlemalt poolt sulavõiga ning raputa peale pisut soola ja valget pipart. Laota viilud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus (kui on, siis grillirezhiimil) umbes 20 minutit, kuni kapsas värvub kergelt kuldseks.

Seejärel alanda kuumus 175 kraadini, keera kapsaviilud ümber, nirista igaühele peale veidi oliiviõli ning raputa üle maitsepärmiga ja küpseta veel 25-30 minutit – kuni ka teine pool saab kuldseks ning kapsas ise parajalt krõmpsuks, kuid siiski pehmeks.

Serveeri kohe kuumalt kas pea-või kõrvalroana, raputa üle riivjuustuga (veganversiooni puhul jäta see samm vahele) ning rohke maitserohelisega ja  tõsta lusikaga juurde ka küpsemisel tekkinud või ja oliiviõlisegune ülimaitsev vedelik!

Naudi eestimaist värskust ja kiida jätkuvat suve!

 

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

https://hiiumaa.events

https://www.facebook.com/iiUMEKK/

https://www.facebook.com/UNGRUMAJA/

https://www.facebook.com/sampanjabaarKORK/