Hoidised
24. juuli 2021, 07:18

ÕNNESEEN, KES SEDA MAITSTA SAAB | Mustsõstra-veinitarretis (1)

Must sõstar teeb igast moosist ja mahlast erilise – nii maitse kui ka värvi poolest. Peenemaitseline tarretis on oivaline lisand tugevamaitselise juustu või lihaprae kaaslaseks. See on õnneseen, kes sinult selle luksusliku sisuga purgikese kingiks saab!
Tarretiseproovi saad teha nii: tilguta lusikatäis kuuma vedelikku külmale taldrikule ja tõmba lusika servaga keskelt pooleks. Kui pooled kokku ei valgu, on tarretis valmis. 

Koostisosad
1 kg Mustad sõstrad
3 dl Punane vein
5 dl Suhkur

Valmistamine

u 750 ml

1. Pane marjad (puhastada pole vaja) koos veiniga potti ja kuumuta rahulikult keemiseni. Lase madalal kuumusel umbes 10 minutit keeda. Vala potisisu suurele sõelale ja lase mahlal aeglaselt välja nõrguda. Ära sega ega pressi, selleks et tarretis jääks selge, on vaja puhast, ilma viljaosakesteta mahla. Peaksid saama umbes 6 dl mahla.

2. Vala mahl potti ja kuumuta aurumiseni. Lisa suhkur osade kaupa ja segades, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta vedelik keema ja keeda ilma kaaneta umbes 20 minutit, nüüd ära enam sega.

2. Koori ettevaatlikult pinnalt vaht ära ja vala kuum vedelik puhastesse purkidesse. Lase täiesti maha jahtuda ja alles siis pane purkidele kaas peale. Säilita külmas.