Küpsetised
4. august 2021, 06:43

NAUDING! Plaadipirukas nektariinide ja prosciutto`ga

Praegusel seltskondlikumal ajal kulub suure plaadipiruka retsept marjaks ära. Kesksuvel on nektariinid kõige magusamad ja mahlasemad ning koos soolase prosciutto`ga üks kindlalt hea kooslus nii salatis kui ka pirukas. 

Koostisosad
500 g Lehttainas
1 tk Muna
250 g Hapukoor
Sool
Must pipar
3 tk Nektariin
100 g Feta
100 g Prosciutto või õhukesed toorsuitsuribi viilud
100 g Ploom- või kirsstomat
Basiiliku- ja rukolalehed

Valmistamine

12–16 tk

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Laota lehttainas küpsetuspaberilehele ja rulli paberi ulatuses lahti. Tee noa nüri servaga lõige äärest umbes 1 cm laiuselt, kuid ära läbi lõika. Sedasi saad pirukale konkreetse serva. Tõsta tainas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja torka kahvliga auke sisse.

2. Klopi muna lahti ja määri servad munaga üle.

3. Sega ülejäänud muna hulka hapukoor ja maitsesta soola-pipraga. Määri pool kogusest tainale, jättes servad vabaks. Küpseta umbes 10 minutit. Vahepeal pese ja poolita nektariinid ja lõika õhemateks viiludeks.

3. Määri ülejäänud hapukooresegu pirukapõhjale. Tõsta peale nektariiniviilud, murendatud feta ja ribadeks rebitud prosciutto. Poolita tomatid ja jaga pirukale. Küpseta veel umbes 25 minutit. Lase mõni minut jahtuda ning serveeri koos värske basiiliku ja rukolaga.