Muffinid
Foto: Kristi RebaneNAUDI HOMMIKUID | Gluteenivabad marja-martsipanimuffinid
Ma olen varajane ärkaja ning naudin tohutult neid suviseid hommikuid, kui ma eriti vara (puhanuna!) ärkan ning leian põhjust ahju sisse lülitada. Need muffinid said ka ühel sellisel hommikul tehtud. Korraks kahtlesin, kas kuumalainepäeval ahjus midagi teha on ikka parim plaan, kuid kui muffinid valmis said, polnud kahtlustki, et jah, oli küll parim plaan.
Kui sul tapioki tärklist pole, võid muffineid teha ka tavalise sõelutud tärklisega. Punaste sõstarde asemel võid muffineid teha ka muude hapukate marjade, näiteks kirsside, pohlade või vaarikatega. Võimalusel kasuta mandlimartsipani, mille mandlisisaldus on vähemalt 50%.
Pardon, selle retsepti kogus on väiksem ning mitte klassikaliselt 12 muffinile.
9 tk
Vaja on
200 g mandlijahu
80 g tapioki tärklist
30 g kookosjahu
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
50 g agaavisiirupit
150 g maitsestamata jogurtit
50 g vett
2 tl õunaäädikat
1 tl vaniljekaunapastat
50 g mandlimartsipani
2 peotäit marju, näiteks punaseid sõstraid
Tee nii
Sega kuivained omavahel, lisa munad, siirup, jogurt, vesi, äädikas ja vanilje ning sega taignaks.
Haki martsipan ning lisa koos marjadega taignasse, sega õrnalt läbi.
Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, kuni keeksikesed on pealt kuldsed ja valmis.
Kui muffinid hakkavad ahjus pealt liialt pruunistuma, kata need fooliumiga.
Lähemalt loe Jazzinokitcheni tegemisi SIIT!
Kommentaarid (0)