Muffinid

Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
22. juuli 2021, 10:20

NAUDI HOMMIKUID | Gluteenivabad marja-martsipanimuffinid

Ma olen varajane ärkaja ning naudin tohutult neid suviseid hommikuid, kui ma eriti vara (puhanuna!) ärkan ning leian põhjust ahju sisse lülitada. Need muffinid said ka ühel sellisel hommikul tehtud. Korraks kahtlesin, kas kuumalainepäeval ahjus midagi teha on ikka parim plaan, kuid kui muffinid valmis said, polnud kahtlustki, et jah, oli küll parim plaan. 

Kui sul tapioki tärklist pole, võid muffineid teha ka tavalise sõelutud tärklisega. Punaste sõstarde asemel võid muffineid teha ka muude hapukate marjade, näiteks kirsside, pohlade või vaarikatega. Võimalusel kasuta mandlimartsipani, mille mandlisisaldus on vähemalt 50%.

Pardon, selle retsepti kogus on väiksem ning mitte klassikaliselt 12 muffinile.

9 tk

Vaja on

  • 200 g mandlijahu

  • 80 g tapioki tärklist

  • 30 g kookosjahu

  • näpuotsatäis soola

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 2 muna

  • 50 g agaavisiirupit

  • 150 g maitsestamata jogurtit

  • 50 g vett

  • 2 tl õunaäädikat

  • 1 tl vaniljekaunapastat

  • 50 g mandlimartsipani

  • 2 peotäit marju, näiteks punaseid sõstraid

Tee nii

Sega kuivained omavahel, lisa munad, siirup, jogurt, vesi, äädikas ja vanilje ning sega taignaks.

Haki martsipan ning lisa koos marjadega taignasse, sega õrnalt läbi.

Jaga tainas muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, kuni keeksikesed on pealt kuldsed ja valmis.

Kui muffinid hakkavad ahjus pealt liialt pruunistuma, kata need fooliumiga.

Lähemalt loe Jazzinokitcheni tegemisi SIIT!