Toiduuudised

VÄLJAKUTSE JÄÄTISESÕPRADELE: soolased road magusast koorejäätisest 

Toimetas Kersti Eero, 21. juuli 2021 14:02
MÕISTA-MÕISTA MIS SEE ON: Õige vastus on koorejäätisest pastakasteFoto: PantherMedia

Eestlased armastavad koorejäätist süüa olenemata aastaajast, serveerida seda kuuma piruka või koogiga, lisaks on see koorene suutäis kohustuslik koostisosa jäätisekokteilides. Tippkokad Priit Toomits ja Andrus Laaniste julgustavad aga kookidest-kokteilidest palju kaugemale vaatama ning soovitavad kasutada koorejäätist pastakastmete ja soolase panna cotta valmistamisel või miks mitte serveerida seda mereandide ja steigiga.

Koorene suutäis magusat jäätist ja soolased friikartulid võivad kombinatsioonina tunduda kui tuli ja vesi, kuid tegelikkuses on see Academic Food Labi kokkade kinnitusel sama maitsev kui soolakaramell või soolakringel šokolaadiglasuuris.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19.07.2021
JÄÄTIS: üle kõige armastab eestlane vanilli- ja šokolaadimaitset