Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
17. juuli 2021, 15:53

MAGUS KUNST | Viis nippi, kuidas kooki kaunistada

Kuidas teha nii, et kööki saaks ka silmadega süüa? Soovitusi annab armastatud koogimeister Ragne Värk!

  • Madala koogi saad n-ö kõrgemaks ehitada, kui asetad sellele ümmargused kommid, püsti pandud küpsised või koogipallid. Need lisavad kõrgust ning kook näeb välja uhkem. Lisaboonusena annavad sellised lisandid mistahes koogile juurde pidulikkust.

  • Kasuta koogi valmistamisel erinevaid marju, komme, makroone, tsitruseviile vms. Värskust lisavad kindlasti rohelised maitseürdid (meliss, piparmünt, tüümian).

  • Kena ühtlase katte saad šokolaadiglasuurist. Valmistamiseks kuumuta potis 1 dl vahukoort keemiseni, lisa tumeda šokolaadi tükid ning lase neil koore sisse sulada. Sega segu ühtlaseks ja lase sel 10 minutit jahtuda. Vala seejärel glasuur vormis olevale koogile. Tõsta kook külmkappi tahenema. Glasuur vala koogile, mis eelnevalt tahenenud!

  • Eelnevalt valmistatud šokolaadiglasuurile lisa marju või trühvleid. Üks tore viis seesugust šokolaadiglasuuri täiustada on lisada pehmele glasuurile veel valged šokolaaditriibud. Kaunistamiseks sulata valge šokolaad ja tee sellega pisut jahtunud täidisele 4−6 ringi. Seejärel tõmba hambaorgiga sirgelt ringi sissepoole.

  • Kasuta kaunistamiseks läbi pritskotti tehtud kreemitupse või nirista kook üle sulašokolaadi peene nirega.


Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99